(12/03/2021) Twitter’da Satılan İlk Tweet Bir Türk’e Nasip Oldu

Özet
:
Twitter’ın CEO'su Jack DORSEY'in tam15 yıl önce attığı ilk tweet 2,5 milyon dolara satın alındı. Satın alan ise bir Türk. Kısa mesaj servislerinin bir İnternet modeli diye de düşünebileceğimiz Twitter, yine kendinden söz ettirdi. Facebook, Instagram gibi sosyal medya platformları kadar kullanıcısı olmasa da kullanıcı sadakati açısından güçlü bir orana sahip olan Twitter gündem olmaya devam ediyor.

Twitter’ın CEO'su Jack DORSEY'in tam15 yıl önce attığı ilk tweet 2,5 milyon dolara satın alındı. Satın alan ise bir Türk.

            Kısa mesaj servislerinin bir İnternet modeli diye de düşünebileceğimiz Twitter, yine kendinden söz ettirdi. Facebook, Instagram gibi sosyal medya platformları kadar kullanıcısı olmasa da kullanıcı sadakati açısından güçlü bir orana sahip olan Twitter gündem olmaya devam ediyor.

            Twitter CEO’su Jack Dorsey’in gectiğimiz günlerde satışa çıkardığı ilk tweeti, 2,5 milyon dolara alıcı buldu. Tweet’i satın alan  ve Cryptoland ile Bridge Oracle CEO’su Sina Estavi ise Türk olduğunu açıkladı.

            Dorsey’nin 2006 yılında atmış olduğu ilk tweet, dijital bir varlık olarak Valuables BY Cent üzerinden açık artırma usulüyle satışa çıkarılmıştı. Estavi, yaptığı satın almayla birlikte tweetin meta verilerini ve dijital imzalı bir sertifikasını da elde edecek. Tweet, bugüne kadar satılan en pahalı tweet olarak tarihe geçmiş durumda. Aslen Türk olduğunu yine Twitter’dan duyuran Estavi, kripto varlık alım satım platformu olan Cryptoland’in da CEO’su pozisyonuda.

            Bu satın almada ilginç durumsa; Kripto paraların da temelinde bulunan blokzincir (blockchain) teknolojisi sayesinde dijital varlıkların şifrelenerek korunabiliyor olması. Bunun üzerinden dijital varlık sahipleri, dijital varlıkların telif haklarını ellerinde bulundurmuş oluyorlar.

            Twitter ayrıca kullanıcılarının gönderdiği ilk tweeti gösteren yeni bir servisini de duyurdu. Bu servisin  faaliyet gösterdiği sayfada kullanıcılar, kullanıcı adı yazarak o hesaptan atılan ilk tweete ulaşabiliyorlar. İşte Birkaç Tweet örneği:
Twitter dünyasının ilk Tweet'i Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, sosyal paylaşım sitesini kurduktan sonra ilk Tweet'ini "İlk Tweet'imi yazıyorum" şeklinde attı.
Dünyanın en ünlü sunucularından biri olarak kabul edilen Winfrey, ilk Tweet'inde "Merhaba Twitter. Sıcak karşılama için teşekkür ederim. Şu anda gerçekten 21. yüzyılı hissediyorum" dedi.
 
            Papa Twitter'da Papa Francis'e görevi devretmeden iki ay önce Twitter ilk kez bir Papa hesabıyla tanışmıştı. Papa Benedict farklı dillerde pek çok mesaj gönderdi. Charlie Sheen Hollywood'un en sansasyonel ünlülerinden Charlie Sheen alkol ve şiddet davası sırasında Twitter hesabı açarak son gelişmeleri hayranlarına buradan duyurmuştu.

Resim
X